Hoe heet jij? Gerrita Onrust. Echt waar? Zucht … ja, echt waar. Haha, dan ben je zeker wel vaak onrustig? – Hoe vaak ik dat vroeger niet gehoord heb! Tot vervelens toe. Toch is die naam nog niet zo gek als je een coachpraktijk begint.

De Onrustweg

Brainstormend over een passende bedrijfsnaam schreef ik uiteindelijk De OnrustWeg op. En toen ik dat zwart-op-wit zag staan, zat ik te knikken achter mijn bureau. Precies goed. Een naam met een dubbele lading. In een coachtraject bij De OnrustWeg ga je de onrust in je leven uit de weg ruimen. Én je doet dat samen met mij, op de Onrust-manier.

Gun jezelf een coach en maak ruimte voor rust

Gun jezelf een coach en maak ruimte
voor rust

Ruimte

Waardoor voel jij onrust? Vervelende ervaringen, verbroken relaties, gemiste kansen? Dingen waar je onbewust mee bezig kunt blijven. Die aan je blijven trekken en energie vragen.  

Als die onrust weg is, zul je ruimte ervaren. Ruimte om helder te kunnen denken. Ruimte om te voelen. Om te ontspannen en te genieten. Ruimte om scherp te kunnen zien wat je nu wilt, wat jouw vervolg is. Dat wat je dwars zat, is er misschien nog. Maar je hebt de boodschap begrepen; je kunt er anders naar kijken. Met inzicht in jezelf; met ruimte voor rust.

Rust

Heb je ze gezien? De muziek-rusten in mijn logo?
De W van Weg heeft een achtste rust   De-Onrustweg-achtste-rust  en onder De OnrustWeg staat een hele rust  

In de muziek geeft een rust je even de tijd om adem te halen. Ook al heb je een paar fouten gemaakt, er is geen tijd om daar lang bij stil te staan. Als zanger of muzikant kijk je altijd vooruit, naar de noten die nog komen. De muziek gaat door! Iedere keer dat je hetzelfde stuk opnieuw speelt of zingt, worden de lastige passages makkelijker. En als je het onder de knie hebt, vraag je je af waarom het eerst zo moeilijk was.

Blijf niet doorrennen, maar sta eens stil bij wat jou belemmert en kijk daarna vooruit. Maak de keus om jouw onrust uit de weg te ruimen. Maak ruimte voor rust.

Muziek

Muziek kan mensen diep van binnen raken en emoties los maken. Soms weet je dat al van tevoren, soms gebeurt het onverwacht. Het kan de rake tekst van een lied zijn, of de emotie van de zanger. Maar ook klassieke muziek of filmmuziek kan sferen, gevoelens en herinneringen oproepen. Soms door de opbouw en intensiteit, soms door de mineur-toonsoort. Beelden en emoties komen zomaar bovendrijven. Met muziek kun je ook duidelijk maken wat je niet onder woorden kunt brengen. Als dat bij jou past, zetten we muziek in tijdens het coachtraject.

Natuur

Zelf ben ik graag in de bossen. Stevig doorlopen helpt mij om energie los te laten, mijn gedachten weer op een rijtje te krijgen en lekker moe te worden. Lopen we met z’n tweeën, dan komt een gesprek moeiteloos op gang. Ik hou van grote bossen waarin donkere stukken worden afgewisseld met heidevelden, vennen en zandverstuivingen. Waar je de bomen en de aarde ruikt. Waar het echt stil is en je niets anders meer hoort dan de bladeren en de vogels.

Mijn zussen en ik gingen graag naar het bos vlakbij het dorp waar we opgroeiden. Rennen over kronkelende paadjes en heuvels. Griezelen bij grafheuvels en galgenbergen. Hunebedden, paddenstoelen en konijnen.

Tijdens dagjes weg of op vakantie maak ik honderden foto’s van alle mooie plekken die ik zie. De foto’s op deze website heb ik, op één na, zelf gemaakt. En nee, dat zijn niet altijd zeldzame zonsondergangen die zó bloedmooi zijn, dat je bijna niet hardop durft te praten. Het zijn gewoon mijn herinneringen aan fijne dagen en momenten vol rust en ontspanning.

Gratis kennismakingsgesprek
De Onrustweg coaching jonge senioren achtergrond de onrustweg